Ja SIT ON TÄÄ SIMO #kansanedustajaehdokas

Minut on nimetty sitoutumattomaksi ehdokkaaksi 2023 eduskuntavaaleihin Vapauden Liiton listoille Helsingin vaalipiiriin. Kiitän uutta puoluetta tästä mahdollisuudesta, ja erityisesti yksilön vapauden korostamisesta. Pidän asiasta tiedotustilaisuuden tiistaina 23.8.2022 klo 20 Twitter-huoneessa (linkki ei vaadi kirjautumista), tervetuloa kuuntelemaan.

Politiikan nykyinen peli lobbauksineen ja korruptioineen ei ole minulle mieluista, arvostan enemmän puhdasta ja rehtiä peliä. Suostuin kuitenkin pyyntöön, koska Vapauden Liitto mahdollistaa tämänkin korjaamisen. Kannatan suoraa kansanvaltaa, joka vaatii yksilöiden vapautta ilman puoluekuria. Odotankin seuraavien vaalien nostavan huomattavasti pienpuolueiden roolia eduskunnassa.

Oma asiantuntemukseni on opetus- ja ilmastoasioihin, niissä ja muissakin koetan tehdä aloitteita ja päätöksiä yhteistyössä, itseäni viisaampia kuunnellen ja kunnioittaen.

OPETUSala

Opetusalan kokemukseni on harvinaisen laaja. Aloitin urani opetusviraston erityiskoulutuksella valmistavan luokan opettajaksi Herttoniemenrannan ala-asteella. Muutin sieltä Etelä-Pohjanmaalle, jossa toimin kolmen kyläkoulun viimeisenä opettajana koulujen lakkauttamisen boomin aikaan. Kokemusta kertyi myös lukion ja 2. asteen opetuksesta, mutta en ollut töissä juuri sinä päivänä kun Kauhajoen kouluampuminen tapahtui, olin viereisessä rakennuksessa.

Tapahtuma sai minut hankkimaan turvallisuuspäällikön koulutuksen Kuopion SPEKissä, joka antaa valmiudet mm. kiinteistöturvallisuudesta vastaamiseen. Hieman kokemusta kertyi myös lastensuojelusta, jossa työskentelin sekä opettajana että vuorotyöntekijänä.

Nyt istun koulutusyhtymän hallituksessa johon kuuluu 3 ammattiopistoa ja yksi lukio. Tämä kokemus on tarjonnut mahdollisuuden tarkastella koululaitostamme myös taloudellisesta ja hallinnollisesta näkökulmasta.

Kaikkiaan, huomaan opettajanurani tarjonneen minulle niin laajan näkökulman suomalaiseen koulutukseen että sitä harvalla on – ja nyt saan tarjota matkalla omaksumani tiedon Suomen ja kaikkien suomalaisten lasten hyödyksi.

ILMASTOAIHE

Ilmastoaiheessa aktivoiduin vuonna 2019, kun havaitsin peruskoulumme oppikirjojen sisältävän luonnontieteen vastaisuutta. Aihe oli minulle entuudestaan tuttu Helsingin Yliopiston astronomian opintojen kautta, mutta oli harrastuksena tuohon saakka. Pian minut kutsuttiin Ilmastofoorumi ry.:n puheenjohtajaksi jossa toimin myös edelleen.

Olen sen myötä esiintynyt kolmesti televisiossa, muiden haastattelujen lisäksi. Olen osallistunut kolmeen ilmastoseminaariin, joista merkittävin oli Helsingin Messukeskuksessa 2020, lavalla itseni lisäksi kuusi tutkijaa/professoria/emeritusprofessoria. Opettajana oli suuri kunnia nousta arvovaltaisen kaartin kanssa lavalle, ja erityisesti yhteisen keskustelupaneelimme suosittelen kaikkia kuuntelemaan.

Kun luin tieteestä ilmastomallien olevan toimimattomia, ja IPCC:n pohjaavan arvionsa ihmisosuudesta voimakkaaseen oletukseen niiden toimivuudesta, kehitin Gindex-nimisen mallin arvioimaan muutaman kuukauden/vuoden tulevaisuutta huomioiden ne oikeat lämpötilaan vaikuttavat tekijät. Suomessa, merkittävimpiä ovat NAO, AMO ja Polaaripyörre – ei ihmisperäinen hiilidioksidi, jolla on arvioitua vähäisempi osuus. Epävarmoja arvioita käytetään hyväksi GreenNewDeal -agendan ajamisessa, ja sinulta kerätään rahaa jopa sokeria ostaessasi (päästökauppa, Suomen Sokeri), mutta kerättyä rahaa ei käytetä siihen mihin sinulle kerrotaan.

AHNEUDEN KITKEMINEN

Raha…

Taloudellisesta näkökulmasta, elämä näyttää joskus pyörivän rahan ympärillä, todellisuudessa raha on vain vaihdon väline joka kiertää elämän ympärillä. Politiikka päättää osaltaan sen kiertonopeutta ja suuntia. Valitettavasti ahneus on pesiytynyt myös poliittiseen päätöksentekoon, ja nyt onkin aika antaa rahalle se rooli mikä sille kuuluu, ohjaten kiertoa sinne minne se kuuluu – suomalainen raha meille suomalaisille. Kannatan myös omaa valuuttaa, mutta en ole vastaan sellaisia yhteisvaluuttoja joihin voimme riittävästi vaikuttaa, maamme kulloisenkin tilanteen ja tarpeiden mukaan. Euroon olemme aivan liian pieni valtio, naapurimme Ruotsi oli viisaampi pitäessään oman valuutan, jonka hyöty näkyy nyt maan taloudessa. Olennaista on kuitenkin että mistä tahansa valuutasta voidaan rakentaa toimiva vaihdon väline, kun vain ahneus saadaan karsittua kuviosta pois.

KOOSTE

Pääteemojani ovat siis opetusala, ilmastopolitiikka ja ahneuden kitkeminen politiikasta. Vapauden Liitto mahdollistaa näiden käsittelyn järkevästi, ja tarjoaa mahdollisuuden sitoutumattomaan ehdokkuteen eli yksilön vapauteen. Kolmen suuren puolueen myötä korruptoitunut politiikkamme tarvitsee Suomessa nyt useita pienpuolueita ja yksilöitä, joten mikäli et äänestä itseäni, toivon että löydät oman ehdokkaasi ainakin jonkun pienpuolueen listoilta. Ainoastaan siten voit muuttaa nykyistä peliä.

Kiitoksia! Kannustukset, kritiikki sekä kysymykset ovat lämpimästi tervetulleita kommenttina.

Voit tutustua minuun enempi lukemalla/kuuntelemalla myös:

 1. Virallinen ehdokassivuni https://vapaudenliitto.fi/simo-ruoho/
 2. Ilmastosi -seminaarit ym. https://www.youtube.com/channel/UCQ6XprPx55kaYH4bxsvEePw/playlists
 3. Edustamani yhdistyksen avoin tieteellinen keskustelu https://www.facebook.com/groups/ilmastofoorumitiede
 4. Yle MOT haastatteluni (salaa nauhoitettu) https://www.youtube.com/results?search_query=ruoho+rigatelli
Advertisement

4 vastausta artikkeliin “Ja SIT ON TÄÄ SIMO #kansanedustajaehdokas

 1. Hienoa, puolueeton nuuskija Kärkölästä ajattelee samanlailla.
  Onnea uralle.

  Tykkää

 2. Tulet kohtaamaan muailman alhaisimman ihmisporukan piakkoin, jos tämä projekti etenee. Toivotan onnea ja turnauskestävyyttä.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.