GINDEX

18 jo onnistuneen kuukausiarvion jatkoksi, tuorein arvio globaalin troposfäärin lämpötilan kehitykselle: Heinäkuu – Syyskuu 2021 (klikkaa kuvaa isommaksi ja nähdäksesi kuvaan liittyvät kommentit).
maatalouden ja metsätalouden avuksi – gindex arvioi tulevaa

Kehittäjä: Simo Ruoho

Mihin Gindex soveltuu

G-indeksin uusin versio v1.3 on suoraan hyötykäyttöön. Arviota voidaan hyödyntää metsäistutuksen lajien valinnassa, hakkuiden suunnittelussa, maatalouden viljelylajien valinnassa, rakennusalalla, ja muissa pidemmän ajan lämpötilaolosuhteista riippuvaisissa hankkeissa.

Alueellista G-indeksiä vuodenajan tarkkuudella sopii tiedustella, arvio räätälöidään tarvitsemaanne käyttöön. Painotan läheisiä asiakassuhteita, nopeaa ja selkeää kommunikaatiota, ja palvelen konkreettisesti tavoitteidenne saavuttamiseksi.

Koko Suomen ja globaalin kehityksen arviot ovat vapaasti saatavilla. Niistä pidän myös julkista arvion seurantaa, joka kertoo Gindexin toimivuudesta. Paras referenssi kun on avoin tieto, jonka voit itse tarkistaa milloin vain.

Ollaan yhteydessä

miten voimme auttaa

Metsätalous

Harvennushakkuiden ja korjuuhakkuiden ajoitus, sekä istutuslajien valinta kannattaa tehdä sekä maaperä että tulevien vuosien ilmastolliset tekijät huomioiden.

Maatalous

Viljelylajien onnistuminen riippuu maaperän ja ravinteiden ohella lajin säänkestävyydestä, taudinkestävyydestä sekä kasvukauden lämmöstä. Arvioimme seuraavan kasvukauden lämpösummaa.

RAkennusala

Kosteus, pakkaset ja routa – varaudu! Pyrimme arvioimaan seuraavan vuoden olosuhteita rakennuttajan näkökulmasta. Suuntaa antava.

Vapaasti saatavilla

Suomen vuotuinen lämpötilan kehitys 4 vuotta eteenpäin. Virhemarginaali +-1,2 C on kohtuullinen, huomioiden yli viiden asteen haarukassa tapahtuva vaihtelu.

Gindex v1.3 Suomen vuotuiselle keskilämpötilalle

Globaalin troposfäärin lämpötilakehitys 3 kuukautta eteenpäin. Virhemarginaali +-0,18 C on pienin saavuttamamme, arvio on pysynyt marginaalissaan julkaisustaan saakka (joulukuu 2019)

Gindex v1.3 Globaalin troposfäärin kuukausianomalialle

tiedustelut

simo.ruoho@gmail.com

+358 50 516 5006

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s